Detaljne novosti

Kad kažemo BRUSILICA, mislimo na FLEX!

Idealan spoj tradicije sa inovacijom, nezvanični šampion među električnim alatima, FLEX električni alati - ravne i ugaone brusilice - nezamenjiv su alat na svakom gradilištu, zanatskoj radionici, fabričkim kompleksima. Kompletnu ponudu najsavremenijih alata u segmentu ugaonih i ravnih FLEX brusilica možete pogledati na sajtu www.haberkorn.rs ili ih poručiti u distributivnom centru kompanije Haberkorn.

Od kada su Hermann Ackerman i Hermann Schmitt u Štutgart Bad Constatu (Nemačka), sada već davne 1922. godine, u svojoj maloj radionici patentirali ručnu brusilicu MS 6 čiji je eletromotor pokretala prilagodljiva fleksibilna osovina (preteča nama danas poznatog brenda električnih alata FLEX), a koja je, kako se ispostavilo, bila preteča svih kasnijih električnih alata ove vrste, gotovo čitav jedan vek od tada do danas građevinarstvo i arhitektura nisu saznali za bolje od brusilica nemačkog brenda FLEX. Naravno, i ovaj alat je doživljavao svoja brojna unapređenja i osavremenjavanja tokom vremena i sa industrijskim i tehnološkim napretkom. Najpre su pomenuti Ackermann i Schmitt unapredili svoju prvobitnu verziju u prvu ugaonu brusilicu tako što su fleksibilnu osovinu zamenili uglastim reduktorom krajem 20-ih prošlog veka.

Interesantno je da je upravo ova brusilica po prvi put ponela oznaku današnjeg svetski poznatog brenda FLEX, što je do danas osnovni sinonim za ugaone brusilice. Danas se FLEX-ove brusilice prave od najmodernijih materijala, znatno su lakše od nekadašnjih, snaga motora je neizmerno veća, zapremina manja sa odlično izolovanim kućištima koja štite od trenja i prašine, a samim tim i njihov vek trajanja je znatno duži, što je za svakog profesionalca koji koristi ovakvu vrstu alata prioritetna karakteristika.

Eksperti i inženjeri u kompaniji FLEX danas prevashodno razmišljaju o svojim korisnicima pri projektovanju svakog svog novog uređaja i alata. A posebna pažnja je posvećena upravo ugaonim i ravnim brusilicama najnovije generacije, koje su definitivno idealan sklop snage i inteligencije u pogledu praktične primene i dizajna. Ugrađena mikroprocesorska elektronika omogućava korisniku da izabere brzinu, snagu, broj obrtaja, kontrolu temperature, čak i zaštitu od preopterećenja. Zahvaljujući sofisticarno obrađenom rotoru veći deo snage uređaj prenosi na radnu površinu čime je značajno uvećan kompletan radni učinak, a savršena izbalansiranost težišta uređaja i tanko kućište motora omogućavaju precizan rad bez vibracija i umaranja. Bezbednost korisnika je jedan od najvažnijih karakteristika ovog uređaja, a o čemu su posebno vodili računa ineženjeri u FLEX-u. Dodatni vibracijski prsten postavljen između kućišta motora i pozadinskog držača značajno smanjuje vibracije (pr. model L21-6 230), a u okviru dodatne opreme je i SoftVib drška koja prigušuje vibracije za dodatnih 60%, čime se štede ručni zglobovi korisnika, a pritom i aparat trpi manje opterećen zahvaljujući ovoj inovaciji.

Od inovativnih pribora tu je i integrisani ključ za brzu i laku promenu matičnih ploča, a da se ništa ne prepušta slučaju je i inovacija u segmentu da je izlaz vazduha iz uređaja podešen ka napred, kako bi korisnik bio zaštićen od abrazivne prašine koja nastaje brušenjem. Iz asortimana najsavremenijih FLEX brusilica izdvajamo Vam najbolje od najboljih koje možete nabaviti u distrubitivnom centru kompanije Haberkorn za Srbiju.