Kolačići (Cookies)

Kolačići na internet stranicama su mali paketi podataka koji nam omogućavaju da koristimo specifične informacije s Vašeg računara i ovim putem Vas informišemo da naša internet stranica sadrži ove kolačiće. Koristimo takozvane „Session-Cookies“ za upravljanje tokom i za prenos unetih, odnosno izrađenih podataka prilikom promene stranica.

Osim toga, primenjujemo i stalne kolačiće kako bismo prikupili informacije o posetiocima koji redovno pristupaju našoj platformi. Na taj način želimo da Vam omogućimo najbolju moguću uslugu tako što ćemo Vam ponuditi sadržaje koji su posebno relevantni za Vas. Ovi stalni kolačići sadrže identifikacioni broj. Korišćenje naše internet ponude moguće je i bez primene kolačića. U svakom trenutku možete da izbrišete kolačiće s Vašeg računara, ali u tom slučaju morate da računate na ograničen obim funkcija. Konkretno, na Vašem računaru se snimaju kolačići kompanije Google koji se koriste za analizu podataka o kretanju i koji, između ostalog, snimaju, utvrđuju i obrađuju sledeće podatke: pristup stranicama, IP-adresa, itd. Kolačići se čuvaju tokom dve godine kako bi se obrazovale istorije. Po isteku navedenog perioda ponovo mora da se zahteva Vaša saglasnost.

Gugl analize (Google Analytics)
Ova internet stranica koristi Gugl analize, internet uslugu analize kompanije Google Inc. („Google“). Gugl analiza primenjuje takozvane kolačiće, tekstualne datoteke koji se snimaju na Vašem računaru i koji omogućavaju analizu korišćenja internet stranica. Informacije dobijene kolačićima o korišćenju ove internet stranice (uključujući i Vašu IP-adresu), prenose se na server kompanije Googl u SAD-u i tu se snimaju. Kompanija Google će ove informacije da koristi za procenu Vašeg korišćenja internet stranica kako bi mogla da sastavi izveštaje o aktivnostima na internet stranicama za vlasnike istih, kao i za druge usluge vezane za korišćenje internet stranica i interneta. Google će ove informacije eventualno da prosledi trećim licima, ukoliko je to zakonom propisano ili u slučaju kada treće lice po nalogu kompanije Google treba da obradi ove podatke. Google ni u kom slučaju neće da poveže Vašu IP-adresu sa drugim prikupljenim podacima. Instalaciju kolačića možete da sprečite odgovarajućim podešavanjem Vašeg softvera pretraživača, ali Vam ukazujemo na mogućnost da u tom slučaju nećete moći da koristite sve funkcije ove internet stranice u punom obimu. Korišćenjem ove internet stranice dajete saglasnost za obradu podataka koje je o Vama prikupila kompanija Google, na prethodno navedeni način i u prethodno navedenu svrhu.

Ostale informacije o zaštiti podataka možete da pročitate na adresi www.haberkorn.rs/zastita-podataka